Lege siktet for grov voldtekt av barn

En lege i 50-årene er siktet for grov voldtekt av sju barn via nettet. Han er siktet for forsøk på ytterligere seks voldtekter.

Illustrasjonsfoto: Mannen skal ha chattet på nettet og betalte kontaktene sine om å forgripe seg på barn mens overgrepene ble filmet. Foto: Annika Byrde / NTB
Illustrasjonsfoto: Mannen skal ha chattet på nettet og betalte kontaktene sine om å forgripe seg på barn mens overgrepene ble filmet. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Vest politidistrikt har etterforsket saken i ni måneder, og mannen ble pågrepet i oktober i fjor, skriver Bergensavisen.

I en femårsperiode skal mannen ha chattet på nettet med utenlandske kvinner og menn, blant annet fra Filippinene, om seksuelle overgrep mot flere barn. Den siktede legen skal ha betalt og gitt instrukser til kontaktene om å forgripe seg på barn mens overgrepene ble filmet og overført direkte til mannens PC.

Flere av ofrene er ikke identifisert, men er oppgitt å være seks til tolv år gamle, skriver avisen.

Påtaleansvarlig Eli Valheim ønsker ikke å kommentere saken overfor BA. Avisen har fått deler av innholdet i saken fra den siste fengslingskjennelsen. I juli ble fengslingen forlenget med åtte uker.

Etter det avisen får opplyst har mannen erkjent flere av de straffbare forholdene og godtatt å sitte fengslet.

Etterforskningen er ferdig, og saken er sendt til statsadvokaten med innstilling om tiltale.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer