Lege lagde bål av flere hundre kilo med pasientjournaler

En lege i Fetsund brant i helga 500–600 kilo med pasientjournaler ved et industriområde. Legen har forklart til politiet at journalene skulle makuleres.

Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Han brant gamle legejournaler som skulle makuleres, sier oppdragsleder Fredrik Solbakken i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Det var natt til søndag at en forbipasserende oppdaget bålet. Brannvesenet anså bålbrenningen som mistenkelig og kontaktet politiet. Ved industriområdet kom politiet i kontakt med legen.

– Etter at bålet var slokket var fremdeles noen av dokumentene lesbare. Dermed fikk han beskjed om å rydde opp, sier Solbakken.

Ifølge RBs reporter var det fremdeles store mengder journaler på stedet søndag morgen. På mange av dem var sensitive opplysninger fremdeles lesbare. Legen fikk dermed beskjed av politiet om å rydde opp omgående, ellers ville han bli anmeldt. Legen forteller til RB at han i etterkant har brukt mye av søndagen på å rydde opp.

Politiet oppretter en undersøkelsessak, og opplyser at det kan bli aktuelt å varsle Helsetilsynet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer