Jarrion Lawson i aksjon i lengdegropa. Amerikanerens agent sier at han vil anke så snart straffen på fire års utelukkelse for doping blir offentliggjort. Foto: Matt Dunham, AP / NTB scanpix
Jarrion Lawson i aksjon i lengdegropa. Amerikanerens agent sier at han vil anke så snart straffen på fire års utelukkelse for doping blir offentliggjort. Foto: Matt Dunham, AP / NTB scanpix Vis mer

Skylder på forurenset kjøtt

Lawson regner med fire års utestengelse

Agenten til den suspenderte lengdestjernen og sprinteren Jarrion Lawson sier at utøveren vil anke så snart dopingdommen offentliggjøres.

Publisert

Lawson har vært suspendert siden august i fjor, da det ble klart at en dopingprøve avgitt i begynnelsen av juni var positiv på steroiden trenbolon.

Den amerikanske 25-åringen vant VM-sølv i lengde i London i 2017 og har også hevdet seg på 100 og 200 meter.

Agent Paul Doyle sier til nyhetsbyrået AP at Lawson mener den positive prøven er resultat av et kjøttmåltid på en japansk restaurant i Arkansas rett før han ble testet.

Han sier at en anke vil leveres så snart Friidrettens integritetsenhet (AIU) offentliggjør straffen.

Lawson var inntil den positive prøven regnet som en sterk medaljekandidat til Tokyo-OL neste år.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.