Lavrovs Hitler-kommentar skaper sinne i Israel

Israel kaller den russiske ambassadøren inn på teppet og forventer en beklagelse etter en Hitler-kommentar fra Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrovs Hitler-kommentar faller ikke i god jord i Israel. Foto: Jurij Kotsjetkov / AP / NTB
Russlands utenriksminister Sergej Lavrovs Hitler-kommentar faller ikke i god jord i Israel. Foto: Jurij Kotsjetkov / AP / NTB Vis mer
Publisert

Russland har hevdet at målet med invasjonen av Ukraina var å «avnazifisere» landet. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har selv jødiske aner, og nettopp dette faktum ble påpekt av Lavrov i et intervju på italiensk TV søndag, ifølge Reuters.

– Er Zelenskyj jødisk? Hitler hadde også jødisk bakgrunn. De største antisemittene er nettopp jøder, skal Lavrov ha sagt, ifølge den israelske avisen Haaretz.

Kommentaren har skapt reaksjoner i Israel, og utenriksminister Yair Lapid omtaler det som en «utilgivelig, opprørende og historisk feil».

– Å si at Hitler var jødisk er som å si at jødene drepte seg selv. Det var nazistene som forfulgte jødene. Det var kun nazistene som var nazister, og kun nazistene gjennomførte en systematisk utslettelse av det jødiske folk, sier Lapid, som forventer en russisk beklagelse.

(©NTB)

OVERRASKER: En russisk reality-serie med navn «Jeg er ikke homo» vekker oppsikt. Reporter: Anabelle Bruun Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer