Lavrov på plass i New York

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har ankommet New York for å delta på FN-møter, opplyser landets utenriksdepartement.

Sergej Lavrov under et møte i Moskva tidligere denne uka. Ifølge russisk UD er han nå på plass i New York. Foto: Det russiske utenriksdepartementet / AP / NTB
Sergej Lavrov under et møte i Moskva tidligere denne uka. Ifølge russisk UD er han nå på plass i New York. Foto: Det russiske utenriksdepartementet / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Departementet har lagt ut en melding på X/Twitter med bilde av et offisielt russisk fly av typen Iljushin Il-96, som utgjør størstedelen av flåten som frakter landets president og andre regjeringstjenestepersoner.

På et annet bilde hilses Lavrov velkommen.

– Utenriksminister Sergej Lavrov ankommer New York for å delta på møter og arrangementet i høynivåuka under FNs hovedforsamling, inkludert hoveddebatten, heter det i meldingen.

Zelenskyj taler onsdag

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj taler onsdag på et eget møte om Ukraina i FNs sikkerhetsråd, der også Russlands utenriksminister er ventet å være til stede.

Hvorvidt Lavrov blir sittende i salen under Zelenskyjs tale, er høyst uklart. Vel så uklart er det om Zelenskyj blir sittende når Lavrov taler.

Unngikk «uvennlige land»

Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass planlegger Lavrov rundt 20 bilaterale møter på sidelinjene til FNs hovedforsamling. Byråets korrespondent opplyser at flyet brukte 11 timer og 40 minutter på turen – og at det unngikk «uvennlige land».

Ifølge Tass skal Lavrov tale til FNs hovedforsamling 23. september. Han skal også ha møter med høytstående tjenestepersoner fra internasjonale organisasjoner, blant andre FNs generalsekretær António Guterres, skriver nyhetsbyrået.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer