Lavrov: Kornavtalen med Ukraina består

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier den internasjonale avtalen om korneksport fra Ukraina gjennom Svartehavet fortsatt består etter Odesa-angrepet.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier den internasjonale avtalen om korneksport fra Ukraina gjennom Svartehavet fortsatt består. Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP / NTB
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier den internasjonale avtalen om korneksport fra Ukraina gjennom Svartehavet fortsatt består. Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP / NTB Vis mer
Publisert

– Russiske og tyrkiske styrker vil i fellesskap sørge for sikkerheten til lasteskipene på åpent hav, sa Lavrov søndag, og la til at det må kontrolleres at skipene ikke tar med våpen til Ukraina.

Uttalelsen skjer kun et døgn etter at Russland angrep en viktig havn for korneksport i Odesa i Ukraina, noe som har blitt fordømt av FN og representanter fra EU.

Fredag undertegnet Ukraina og Russland en avtale om eksport av korn som blant annet innebærer at korneksporten gjenopptas fra tre ukrainske havner ved Svartehavet, og 22 millioner tonn ukrainsk korn kan sendes ut i verden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer