Lavrov anklager Ukraina for å endre fredsforslag

Ukraina har endret punkter i utkastet som ble arbeidet fram under fredsforhandlingene i Istanbul i slutten av mars, hevder Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov anklager Ukraina for å endre punkter som allerede er arbeidet fram i utkastene i de pågående fredsforhandlingene. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov anklager Ukraina for å endre punkter som allerede er arbeidet fram i utkastene i de pågående fredsforhandlingene. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Endringene er uakseptable, mener Lavrov, som mener at slike endringer bidrar til å avspore de pågående forhandlingene.

En av endringene skal gjelde et punkt som fastslår at Ukraina kun skal få holde militære øvelser på ukrainsk jord sammen med andre land dersom et gitt antall garantistland, inkludert Russland, gir sin godkjennelse. Nå har Ukraina fjernet Russland fra dette punktet, ifølge Lavrov.

Lavrov sier at Ukraina også har trukket tilbake forlaget om at internasjonale sikkerhetsgarantier ikke skal gjelde Krim-halvøya.

Men Russland akter å fortsette forhandlingene til tross for ukrainske «provokasjoner», understreker Lavrov. Ukrainsk hold har ikke kommentert anklagene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer