Laveste smittetall siden oktober

I forrige uke var antall smittetilfeller i Norge det laveste siden oktober i fjor. Men også antallet som tester seg faller.

Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet tror de strenge tiltakene som gjelder denne uken ikke vil være nødvendige hvis smittetallene fortsetter å synke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet tror de strenge tiltakene som gjelder denne uken ikke vil være nødvendige hvis smittetallene fortsetter å synke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Vi må helt tilbake til uken 19.–25. oktober for å finne like lave smittetall i Norge som i forrige uke, viser en gjennomgang av tall fra MSIS og FHI som Aftenposten har gjennomført.

Rundt 2.200 nye smittetilfeller ble påvist i Norge i uke 3. Det tilsvarer en nedgang på nærmere 27 prosent fra uken før. En del av nedgangen i smittetallene kan forklares med at færre testet seg ettersom antallet tester falt med 20 prosent i samme tidsrom, men nedgangen er såpass stor at det ikke er hele forklaringen.

Siden 4. januar har smittepresset i Norge hatt et reproduksjonstall på 0,65, noe som er det laveste FHI har anslått siden mai i fjor.

Smittenedgangen skjer også i Oslo, men i hovedstaden går smitten noe mindre tilbake enn i resten av landet, med 18,7 prosent fra uken før.

Smittetallene gikk kraftig ned allerede før statsminister Erna Solberg i helgen innførte nye strenge nasjonale tiltak og store deler av Østlandet stengte ned.

– Hvis smittetallene fortsetter å synke, tror vi det ikke vil være nødvendig med så strenge tiltak som vi har denne uken. De ekstra tiltakene som ble innført i helgen, er først og fremst for å få bedre oversikt, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer