Laveste gasspris på to år i Europa

Prisen på naturgass i Europa falt tirsdag til under 24 euro per megawattime (MWh) for første gang på over to år.

Tyskland har hentet inn norske Höegh Esperanza som en flytende gassterminal for å ta imot importert gass etter at Russland skrudde igjen kranene. Fyllingsgraden i de tyske gasslagrene er betydelig bedre enn i fjor, og prisen på europeiske gass falt tirsdag til det laveste nivået siden juni 2021. Arkivfoto: Michael Sohn / AP / NTB
Tyskland har hentet inn norske Höegh Esperanza som en flytende gassterminal for å ta imot importert gass etter at Russland skrudde igjen kranene. Fyllingsgraden i de tyske gasslagrene er betydelig bedre enn i fjor, og prisen på europeiske gass falt tirsdag til det laveste nivået siden juni 2021. Arkivfoto: Michael Sohn / AP / NTB Vis mer
Publisert

Enmånedskontrakter på den nederlandske TTF-børsen – bransjestandarden i det europeiske gassmarkedet – ble omsatt for 23,50 euro per MWh. Det er den laveste prisen siden juni 2021.

Siden slutten av fjoråret har gassprisene vært på vei ned etter å ha steget kraftig i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina i februar i fjor. Etter at Russland kuttet leveransene og det var frykt for en energikrise i Europa nådde prisene en topp på over 300 euro per MWh.

I Tyskland var fyllingsgraden i gasslagrene 74,11 prosent søndag. De siste ukene har fyllingsgraden økt jevnt og trutt, og den ligger godt over fjorårets nivå.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer