Laveste arbeidsledighet på 14 år

Arbeidsledigheten i Norge falt til 2,9 prosent i mars, ned 0,4 prosentpoeng fra desember. Det er det laveste nivået på 14 år, ifølge SSB.

Arbeidsledigheten er den laveste siden 2008, ifølge Statistisk sentralbyrå. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB.
Arbeidsledigheten er den laveste siden 2008, ifølge Statistisk sentralbyrå. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB. Vis mer
Publisert

Onsdag ble sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrås (SSB) arbeidskraftundersøkelse publisert.

Fra desember i fjor til mars i år ble det registrert 10.000 færre arbeidsledige. Ikke siden 2008 har arbeidsledighetsnivået vært lavere, ifølge SSB.

– Helt siden i fjor sommer har arbeidsledigheten gått kraftig ned. Samtidig har økningen i sysselsettingen vært større enn nedgangen i ledigheten, som betyr at arbeidsstyrken har økt. Vi ser altså at det er svært høy aktivitet på arbeidsmarkedet nå, sier seksjonssjef Tonje Køber i SSB.

En stor del av nedgangen har skjedd blant personer under 25 år, en aldersgruppe som ikke alltid har krav på dagpenger, men som fanges opp som arbeidsledige i denne undersøkelsen dersom de søker på jobb.

– En del unge kan ofte være tilgjengelig for jobb selv om de ikke er arbeidsledige, altså i en form for skjult ledighet. Tall for 1. kvartal 2022 viste nedgang i den skjulte ledigheten siste år, særlig blant unge, sier Tonje Køber.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer