Danmark:

Lave smittetall vekker oppsikt

Kun 434 personer ble søndag registrert coronasmittet i Danmark. Det er det nest laveste tallet siden juli og bemerkelsesverdig lavt, ifølge en virolog.

Smittetallet synker i Danmark, og lørdag var tusener av dansker til stede på en konsert med Minds of 99 i Parken i København. Foto: Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix via AP / NTB
Smittetallet synker i Danmark, og lørdag var tusener av dansker til stede på en konsert med Minds of 99 i Parken i København. Foto: Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det lave tallet følger tendensen den siste tiden. I flere perioder i august ble over 1.000 dansker registrert smittet daglig.

Søndagens tall er det nest laveste siden 5. juli, da 337 ble meldt smittet. Lørdag ble bare 386 tilfeller meldt.

Virologen Allan Randrup ved Københavns Universitet er positivt overrasket og har tro på at den lave tendensen kan fortsette.

Til sammen er 73,3 prosent av danskene fullvaksinert, og et flertall av dem som nå ender på sykehus med coronasmitte, er uvaksinerte.

Danske myndigheter fjernet fredag de siste coronarestriksjonene, blant annet krav om vaksinepass for nattklubber og diskoteker, og lørdag kveld var tusener til stede på en konsert med Minds of 99.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer