Lavaen har sakket ned ved vulkanutbruddet på La Palma

Vulkanutbruddet på kanariøya La Palma fortsetter. Lavaen beveger seg sakte mot kysten, men har sakket ned, ifølge lokale myndigheter.

I en uke ulmet det før vulkanutbruddet startet søndag. Siden utbruddet har store mengder lava spydd ut av sprekkene, noe som har ført til at tusenvis av personer er evakuert. Foto: AP / NTB
I en uke ulmet det før vulkanutbruddet startet søndag. Siden utbruddet har store mengder lava spydd ut av sprekkene, noe som har ført til at tusenvis av personer er evakuert. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Mandag kveld hadde lavaen nådd omtrent halvveis til havet, og det ser ikke ut til at lavamassene vil nå kysten i løpet av mandag.

Myndighetene har advart om at det kan komme eksplosjoner og skyer av giftig gass når den ekstremt varme lavaen renner ut i det kalde Atlanterhavet.

Vulkanutbruddet, som startet søndag, har ført til at rundt 5.500 mennesker er evakuert fra området ved vulkanen. Rundt 100 boliger er ødelagt, men det er ikke meldt om verken dødsfall eller personskader.

Det forrige vulkanutbruddet på La Palma i 1972 varte i mer enn tre uker. Det er ventet at det nye utbruddet også kan vare i flere uker eller måneder. Foto: Jonathan Rodriguez / AP / NTB
Det forrige vulkanutbruddet på La Palma i 1972 varte i mer enn tre uker. Det er ventet at det nye utbruddet også kan vare i flere uker eller måneder. Foto: Jonathan Rodriguez / AP / NTB Vis mer

La Palma, som er en av de mindre Kanariøyene nordvest i øygruppa, har rundt 83.000 innbyggere. 35.000 av dem bor i områder ikke langt unna vulkanen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer