Lasteskip trukket av grunn i Suezkanalen

Lasteskipet som grunnstøtte i Suezkanalen mandag morgen, er trukket av grunnet. Det er ventet mindre forsinkelser i kanaltrafikken.

Publisert
Sist oppdatert

Bulkskipet Glory gikk på grunn mens det var i ferd med å slutte seg til en sørgående konvoi gjennom kanalen, skriver agentselskapet Leth på Twitter mandag morgen.

En time senere opplyser selskapet og myndigheten som kontrollerer kanalen, at skipet er trukket av grunnen og flyter på egen kjøl. Det er ikke ventet store forsinkelser som følge av grunnstøtingen.

Glory befant seg ved byen Qantara, i en del av kanalen som kun har ett løp, da det gikk på grunn. I lasten er 65.000 tonn korn på vei fra Ukraina til Kina.

Suezkanalen går mellom Middelhavet og Rødehavet og er en viktig forbindelse for skipsfarten og verdenshandelen. Våren 2021 skapte det store problemer og forsinkelser da et konteinerskip gikk på grunn og blokkerte kanelen i en uke.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer