Lasteskip i drift uten motorkraft og mannskap

Lasteskipet Eemslift Hendrika gikk mandag kveld på autopilot i Norskehavet, men i 23-tiden mistet fartøyet motorkraft.

Det nederlandske lasteskip Eemslift Hendrik har fått slagside i Norskehavet. Hele mannskapet på tolv er reddet i land. Skipet ligger rundt 70 nautiske mil nordvest av Ålesund og skipet har fått en slagside på cirka 45 grader. Foto: Redningshelikopter Florø / Hovedredningssentralen Sør-Norge / NTB
Det nederlandske lasteskip Eemslift Hendrik har fått slagside i Norskehavet. Hele mannskapet på tolv er reddet i land. Skipet ligger rundt 70 nautiske mil nordvest av Ålesund og skipet har fått en slagside på cirka 45 grader. Foto: Redningshelikopter Florø / Hovedredningssentralen Sør-Norge / NTB Vis mer
Publisert

Lasteskipet sendte mandag formiddag ut nødsignal etter at lasten forskjøv seg og skipet fikk slagside.

Hele mannskapet om bord i det nederlandske lasteskipet er berget i land, og skipet var natt til tirsdag i drift etter at det mistet motorkraften.

Ved 4-tiden ligger lasteskipet rundt 70 nautiske mil nordvest for Ålesund – rundt 130 kilometer. Skipet driver sørover med en fart på 2–3 knop og hadde ved midnatt en slagside på 45 til 50 grader.

Fartøyet var lastet med servicebåter som skulle til Trøndelag, ifølge Adresseavisen.

Flyter fortsatt

Hovedredningssentralen sier til NTB tidlig tirsdag morgen at skipet fortsatt holder seg flytende, og det ikke er fare for at skipet skal drive i land med det første.

Kystverket har sendt kystvaktskipet Sortland ut for å overvåke havaristen. Kystvakten er ventet å være fremme ved Eemslift Hendrika i løpet av ettermiddagen tirsdag.

Kystverket opplyser til NTB at det er 353 kubikk råolje, 75 kubikk diesel og 10 kubikk smøreolje om bord i skipet. Vaktoperatør Kjetil Hagen ved Hovedredningssentralen sa mandag kveld til NTB at det er fare for at skipet vil kantre, og da vil drivstoffet lekke ut i sjøen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer