GÖTEBORG:

Lasteskip har brent i over et døgn - fortsatt ikke under kontroll

Ett døgn etter at det brøt ut brann på et lasteskip med tømmer utenfor Göteborg, er brannen fortsatt ikke under kontroll.

Slokningsarbeidet på tørrlastskipet Almirante Storni har pågått i nesten et døgn. Foto: Kustbevakningen / Handout / TT / NTB
Slokningsarbeidet på tørrlastskipet Almirante Storni har pågått i nesten et døgn. Foto: Kustbevakningen / Handout / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi vil ikke si at brannen er under kontroll, men den har i hvert fall ikke spredt seg, sier Mattias Lindholm i den svenske kystvakten.

Brannen på tørrlastlasteskipet Almirante Storni oppsto lørdag i trelasten på øvre dekk, og brannmannskapet har hindret brannen i å spre seg videre i lasten. Selve fartøyet brenner ikke.

Brannfolk gjør seg klare for å reise ut til slukningsarbeidet på tørrlastskipet Almirante Stormi. Foto: Kustbevakningen / Handout / TT / NTB
Brannfolk gjør seg klare for å reise ut til slukningsarbeidet på tørrlastskipet Almirante Stormi. Foto: Kustbevakningen / Handout / TT / NTB Vis mer

Mannskapet på 17 personer er fremdeles om bord på skipet, men det står helikoptre i beredskap dersom det skulle bli behov for evakuering. Det er ikke meldt om personskader.

Et av kystvaktens største fartøy deltar i slukkingen med sine vannkanoner.

– Vi ser att vannet har en dempende effekt, men brannen er fortsatt aktiv og langt fra under kontroll. Vi skulle selvsagt ønske oss at den var lettere å slukke, sier Lindholm søndag ettermiddag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer