Lasteskip fikk motorstopp i sterk kuling - slapp med skrekken

Lasteskipet «Wilson Parnu» (markert i grønt) hadde klokka 8 søndag fått start på motoren etter å ha drevet mot land sørvest av Sotra ved Telavåg. Foto: Skjermdump fra Marine Traffic / NTB
Lasteskipet «Wilson Parnu» (markert i grønt) hadde klokka 8 søndag fått start på motoren etter å ha drevet mot land sørvest av Sotra ved Telavåg. Foto: Skjermdump fra Marine Traffic / NTB Vis mer
Publisert

– Skipet har tatt opp ankeret og er på vei ut, sier vakthavende redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen til NTB i 8-tiden.

– Men det har ustabil motorkraft, så vi holder alle ressursene i området, legger han til.

20 minutter før meldte Hovedredningssentralen på Twitter at skipet hadde klart å få start på en motor.

Skipet lå da en halv kilometer fra land. Det er kuling og pålandsvind i området søndag morgen, og lenge var det usikkert om det ville lykkes å redde skipet fra å gå på grunn.

Skipet var på vei til Murmansk.

– Kapteinen og rederiet skal nå avklare om det skal fortsette turen, eller om feilene må utbedres ved et verksted, sier Mannsåker.

Det NIS-registrerte og norskeide lasteskipet, som er 90 meter langt og 15 meter bredt, meldte om motorstans klokken 5.11 søndag morgen. Skipet lå da fem nautiske mil fra land, noe som betydde at det ville ta halvannen time før skipet gikk på grunn.

Et redningshelikopter var på stedet og startet forberedelsene med å heise mannskapet på åtte om bord. Både sivile og militære fartøy bisto i arbeidet med å redde skipet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer