Lastebilsjåfør må i fengsel etter at syklist mistet beinet i påkjørsel i Oslo

En mannlig lastebilsjåfør er dømt til 30 dagers fengsel etter at han kjørte på en kvinne på sykkel i Grønlandsleiret i Oslo i fjor sommer.

En kvinne på bysykkel ble i juni i fjor påkjørt av en lastebil på Grønland i Oslo. Nå er lastebilsjåføren dømt til fengsel. Foto: Gorm Kallestad / NTB
En kvinne på bysykkel ble i juni i fjor påkjørt av en lastebil på Grønland i Oslo. Nå er lastebilsjåføren dømt til fengsel. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

I 8.30-tiden 2. juni i fjor sommer ble syklisten påkjørt i krysset Grønlandsleiret-Tøyengata på Grønland i Oslo.

Kvinnen sto ifølge dommen fra Oslo tingrett i sykkelfeltet og fikset en podkast på mobilen sin da lastebilen svingte til høyre inn i Grønlandsleiret og kjørte på kvinnen og over hennes venstre bein.

Hun måtte amputere beinet under kneet og går i dag med protese.

Lastebilsjåføren, en mann i 60-årene, nektet straffskyld for tiltalen om uaktsomt å ha voldt betydelig skade på kvinnen, og sa at han var forsiktig da han svingte inn veien. Han forklarte imidlertid påkjørselen med at kvinnen måtte ha vært i dødvinkelen hans siden han ikke så henne.

Retten mente likevel at mannen burde ha fulgt bedre med da han kjørte inn i Grønlandsleiret og dømte ham til 30 dagers fengsel.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer