Langrenn: Norge står over verdenscuphelgene i Davos og Dresden

Norges Skiforbund har bestemt seg for ikke å sende utøvere til verdenscupen i langrenn før nyttår på grunn av den rådende coronasituasjonen.

Det blir ikke mer verdenscup for Therese Johaug og de andre norske langrennsløperne før nyttår. Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / NTB
Det blir ikke mer verdenscup for Therese Johaug og de andre norske langrennsløperne før nyttår. Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter skiforbundet i en pressemelding.

– Dette er en vanskelig beslutning, men etter grundige diskusjoner internt, mener vi dette er riktig for langrenn slik situasjonen er nå, sier langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad.

Avgjørelsen kommer i kjølvannet av at langrennsstjernene Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen bestemte seg for ikke å droppe de kommende verdenscuprennene.

– Vårt hovedmål denne skisesongen er VM i Oberstdorf, sier langrennssjef Espen Bjervig.

Slipper planene for Tour de Ski

Det er ikke tatt et endelig valg rundt Tour de Ski, men skiforbundet planlegger ikke for norsk deltakelse. Første etappe er 1. januar.

En forutsetning for at Norge skal snu og stille til Tour de Ski-start, er at smittesituasjonen endrer seg og at gjennomføringen blir annerledes enn arrangøren har lagt opp til. Per i dag er touren lagt til tre steder i Sveits og Italia.

Beslutningen om å holde løperne hjemme er også tatt etter en vurdering av gjennomføringen av verdenscupåpningen i finske Ruka. Flere norske løpere uttrykte usikkerhet etter å ha deltatt der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer