Landslagskeeper Nyland snart klar for RB Leipzig: – Vi er i sluttfasen av samtalene

Ørjan Håskjold Nyland (32) er detaljer unna en overgang til tyske Bundesliga-klubben RB Leipzig. Landslagsmålvakten var klubbløs før hasteovergangen.

Ørjan Håskjold Nyland er hentet til Leipzig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Ørjan Håskjold Nyland er hentet til Leipzig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leipzigs sportsdirektør Oliver Mintzlaff bekreftet lørdag overfor tyske Sky at avtalen med nordmannen nærmer seg å være i orden.

– Jeg kan si at navnet er korrekt, og vi er i sluttfasen av samtalene, sa Mintzlaff på spørsmål om nordmannen blir klubbens nye keeper.

Nyland har stått uten en klubb siden kontrakten med Reading gikk ut i sommer. Før oppholdet i Reading sto han også flere måneder uten en arbeidsgiver.

Leipzigs ungarske førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet i mesterligaseieren over Celtic onsdag. Han er ventet å være ute resten av sesongen.

31 år gamle Janis Blaswich har figurert som andrekeeper bak Gulácsi denne sesongen. Han ble hentet tilbake til klubben i sommer etter et låneopphold i nederlandske Heracles.

Det er ventet at Blaswich blir ny førstekeeper, mens Nyland må finne seg i å være reserve.

Nyland har vært i tysk fotball før. I 2015 ble han solgt fra Molde til Ingolstadt. Der var han i tre år før veien gikk videre til Aston Villa.

Målvakten har 40 landskamper for Norge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer