Landslaget iallfall best når det gjelder

Landslaget iallfall best når det gjelder

Positiv statistikk i EM-kvalifiseringen.

(upublisert) Opprettet


Etter 23 måneder i jobben er Per-Mathias Høgmos statistikk som norsk landslagssjef nedslående lesing, men en ting skal han ha: Laget hans har vært best når det gjelder.


Totalt har hans 19 første kamper gitt fire seirer, seks uavgjorte og ni tap (mål 14-30), men i EM-kvalifiseringen har Norge positiv statistikk: Tre seirer, en uavgjort og to tap (7-8) på seks kamper. Til sammenligning har de 13 treningskampene under Høgmo har gitt én seier, fem uavgjorte og sju tap (7-22).


Det kan regnes om til et poengsnitt på 1,67 i kampene hvor det faktisk deles ut poeng, mot et potensielt poengsnitt på 0,62 i kampene hvor det ikke gjør det.


– Vi har vært gjennom et kraftig generasjonsskifte og har en ung spillergruppe. Jeg har sagt til dem at jeg har sett hvordan hver enkelt har tatt steg det siste året. De begynner å få litt rutine, og stadig flere spiller på internasjonalt høyere nivå. Da handler det om å øve på dette, og vi har valgt å spille tøffe bortekamper mot lag som England og Frankrike for å bli vant til den type motstand, sier Høgmo.


– Norge har ikke vært i sluttspill på 15 år, og har slitt med å prestere i kvalifisering mot gode lag, men det er slik øving som skal gjøre at vi til sjuende og sist kommer inn i sluttspill igjen.Blir bedre


I kvalifiseringen har Norge tapt klart for gruppens to antatt beste lag (0-2 hjemme for Italia og 1-5 borte mot Kroatia), men tatt 10 av 12 poeng mot de fire øvrige.


Den målløse hjemmekampen mot Aserbajdsjan, en kamp der Norge dominerte og burde ha vunnet klart, er eneste feilskjær i de kampene.


I løpet av de 13 treningslandskampene under Høgmo er 2-1-seieren over Moldova med ligalandslaget i Abu Dhabi i fjor eneste seier.


– Det er bra at vi har lyktes i viktige kamper, men det er små detaljer i kamper som avgjør, og den totale statistikken kunne vært bedre. Det er ikke mye vi får gjort med det som har vært, men jeg er positiv til det som skjer og føler at vi blir bedre og bedre, sier Stefan Johansen til NTB.


– Det er veldig mange unge spillere her, som har de beste årene i karrieren foran seg. Vi må bare gi dem tid. Samtidig er det en utrolig viktig kamp mot Bulgaria torsdag, og vi har lyst til å gå ut og vise at vi er gode nok til å kvalifisere oss.Spikeren


Per Ciljan Skjelbred er veldig klar over at laget har greid å få styrt de fleste av sine seirer til de viktige kampene.


– Det er hva det handler om. Nå har vi en stor kamp foran oss, og mot Bulgaria handler det om å gjøre ting enkelt, gjøre det vi skal, og sette spikeren i kista, sier lagkapteinen til NTB.
(FOTO: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix / Sol.no)

(©NTB)


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer