Landets klart største parti i ny måling

Kristelig Folkeparti ligger under sperregrensa, men de borgerlige får likevel flertall i snittet av de to målingene som har vært i juli.

Høyres partileder Erna Solberg ville ha blitt ny statsminister dersom meningsmålingene i juli var valgresultatet. Foto: Terje Bendiksby / NTB.
Høyres partileder Erna Solberg ville ha blitt ny statsminister dersom meningsmålingene i juli var valgresultatet. Foto: Terje Bendiksby / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høyre er landets klart største parti og snuser på en oppslutning på 30 prosent. Snittet av de to målingene gir Høyre 29,2 prosent, opp 8,8 prosentpoeng fra valget i 2021, viser oversikten til Poll of polls.

Arbeiderpartiet er nede på 21,3 prosent (-5 prosentpoeng), mens regjeringspartner Senterpartiet får et snitt på 6,2 prosent, noe som er mer enn en halvering fra valgresultatet på 13,5. Sp går litt tilbake fra snittet i juni, mens Ap holder seg stabilt.

De borgerlige får 86 mandater mot 83 for regjeringspartiene, SV, Rødt og MDG. Det til tross for at KrF ligger på 3,2 prosent og er under sperregrensa. Venstre ligger like over på 4,2, mens Frp får en oppslutning på 13,6 prosent.

Det ble kun publisert to meningsmålinger i juli, en fra Norfakta for Nationen og Klassekampen og en fra Kantar for TV 2.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer