Landets fjerde største sykehus kan gå tom for penger

Helseplattformen skulle gjøre alt så mye bedre for helsevesenet i Midt-Norge. Nå er alt blitt mye verre.

I styredokumenter fra ledelsen ved St. Olavs hospital i Trondheim står det at: «Foretaket (er) i en situasjon hvor en vil gå tom for likviditet i 2024». Foto: Gorm Kallestad / NTB
I styredokumenter fra ledelsen ved St. Olavs hospital i Trondheim står det at: «Foretaket (er) i en situasjon hvor en vil gå tom for likviditet i 2024». Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

I de siste styredokumentene fra ledelsen ved St. Olavs hospital i Trondheim står det en tørr, men dramatisk formulering: «Foretaket (er) i en situasjon hvor en vil gå tom for likviditet i 2024». Det melder Aftenposten.

Siden mai i har sykehusets anslag for 2023-resultatet blitt nær en kvart milliard kroner dårligere. Årsaken er journalsystemet Helseplattformen. Det skal etter planen innføres på alle sykehus og i alle kommuner i Midt-Norge.

Helseplattform-innføringen skulle egentlig koste 3,7 milliarder kroner. I mai kunne Aftenposten beregne at kostnaden ville passere 5,1 milliarder. Nå er det ingen som vet hvor stor regningen blir.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer