- Landet og resten av verden står i fare. Det er ikke en overdrivelse, det er et faktum

USAs president Joe Biden advarte om klimaendringer da han tirsdag besøkte New Jersey og New York og så på ødeleggelsene etter ekstremværet Ida.

Joe Biden med klimaadvarsel. (Foto: AP/NTB)
Joe Biden med klimaadvarsel. (Foto: AP/NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen dager siden besøkte han orkanrammede Louisiana for å se på ødeleggelsene der. Biden mener ekstremværet USA har hatt i sommer er et varsel om at det blir verre.

– Vi er nødt til å høre på forskerne, økonomene og de nasjonale sikkerhetsekspertene. De sier alle at vi er på rødt farenivå. Landet og resten av verden står i fare. Det er ikke en overdrivelse, det er et faktum, sa presidenten da han besøkte den hardt rammede bydelen Queens i New York.

– Dette er alles krise. Disse katastrofene kommer ikke til å stanse. De kommer til å skje oftere, og de blir kraftigere, sa Biden.

Biden presser på for å godkjent en enorm infrastrukturpakke i Kongressen. Den inkludert store beløp til et grønt skifte.

Han argumenterte for at systematisk oppgradering og styrking av landets infrastruktur er et akutt behov og pekte blant annet på å endre flomsikring og kraftstasjoner, heve bygninger og grave ned elektriske kabler.

– Vi kan ikke bygge opp igjen på samme måte som det var før, for en ny tornado og kraftig regn kommer til å føre til de samme ødeleggelsene, sa Biden da han besøkte New Jersey tidligere på dagen.

Ettervirkningene fra orkanen Ida, som først rammet den amerikanske golfkysten, har de siste dagene ført til blant annet oversvømmede gater og kjellere, og har også rammet undergrunnsbanen i New York. Samtidig som dette skjer, kjemper andre delstater, som California, mot kraftige skogbranner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer