Lambrecht døde av leverskade

Proffsyklist Bjorg Lambrecht omkom i rittet Polen rundt mandag. Laglegen sier at 22-åringen pådro seg en stor leverskade og trengte et mirakel for å overleve.

Bjorg Lambrecht døde på den tredje etappen av årets Polen rundt. Foto: Lotto Soudal Photonews / AP / NTB scanpix
Bjorg Lambrecht døde på den tredje etappen av årets Polen rundt. Foto: Lotto Soudal Photonews / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det melder Lambrechts lag Lotto-Soudal. Belgieren mistet livet etter å ha truffet en betongkulvert på den tredje etappen av Polen rundt.

– Bjorg døde av et stort kutt i leveren, som forårsaket en massiv indre blødning. Som følge av det fikk Bjorg hjertestans, opplyser lagets lege Maarten Meirhaeghe.

– Bjorg var maksimalt uheldig da han krasjet. Med sånne indre blødninger måtte det et mirakel til, og det mirakelet skjedde ikke, fortsetter han.

Belgieren ble bekreftet død to timer etter ulykken. 22-åringen var spådd en lysende sykkelfremtid. Årets sesong var hans andre som profesjonell.

– Stedet og tidspunktet hadde ingen innflytelse på konsekvensene. Selv hvis slike skader hadde skjedd på et sykehus, ville sjansene for et dårlig utfall vært store, sier laglegen.

Lambrecht var lagkamerat med norske Carl Fredrik Hagen i Lotto-Soudal. Dagen etter dødsfallet ble belgieren minnet på fjerde etappe av Polen rundt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer