Lagmannsretten slår fast felles rettssak mot Jensen og Cappelen

Borgarting lagmannsrett avviser ønsket fra Eirik Jensens forsvarere om å skille Jensens ankesak fra Gjermund Cappelens anke over straffeutmålingen.

Eirik Jensen møtte pressen etter at fagdommerne i Borgarting lagmannsrett satte juryens kjennelse i saken mot ham til side. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Eirik Jensen møtte pressen etter at fagdommerne i Borgarting lagmannsrett satte juryens kjennelse i saken mot ham til side. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Beslutningen ble tatt av Borgarting lagmannsrett torsdag ettermiddag.

Eirik Jensens forsvarer, advokat John Christian Elden, varslet at han ville rette et krav om å skille ekspolitimannens nye ankebehandling ut i en egen sak da fagdommerne satte juryens delvise frifinnelse til side 28. januar. Både Spesialenheten for politisaker og påtalemyndigheten har motsatt seg Eldens ønske og har fått domstolens gehør.

– Det må etter lagmannsrettens skjønn legges til grunn at vesentlige deler av bevisførselen vil være relevant både for vurderingen av Jensens skyldanke og for Cappelens straffeutmålingsanke, skriver lagmannsretten.

– Koster ekstra

Elden har argumentert for at samfunnet vil spare penger på skille sakene for de to tiltalte. Videre mener han saken mot Jensen ikke blir godt nok opplyst fordi han ønsker å føre bevis om politimetoder og opplysninger som ikke kan føres under en felles straffesak.

Dette er påtalemyndigheten helt uenig i. Den mener tvert imot at en del bevisførsel må gjentas, og at behandlingen av ankesaken vil ta unødvendig lang tid.

Den første ankebehandlingen, der juryens kjennelse ble satt til side, tok nesten fem måneder i retten.

Større strafferabatt

Også Gjermund Cappelen vil ha felles ankebehandling med Eirik Jensen. Han mener straffen han fikk i tingretten er for streng og vil ha større strafferabatt fordi hans tilståelse førte til opprullingen av saken mot politimannen.

En ny behandling av ankesaken, der Jensen vil ha full behandling av tiltalen om korrupsjon og medvirkning til narkotikainnførsel, mens Gjermund Cappelen bare skal få prøvet straffeutmålingen, er ennå ikke berammet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer