Drapet på Ensjø

Lagmannsretten frifant en av de tiltalte i Ensjø-drapssaken

Borgarting lagmannsrett har frifunnet en av de fire mennene som ble dømt etter drapet på en norskpakistaner på en bensinstasjon på Ensjø i Oslo i august 2012.

Borgarting lagmannsrett har frifunnet en av de fire mennene som ble dømt etter drapet på en norskpakistaner på en bensinstasjon på Ensjø i Oslo i august 2012. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Borgarting lagmannsrett har frifunnet en av de fire mennene som ble dømt etter drapet på en norskpakistaner på en bensinstasjon på Ensjø i Oslo i august 2012. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den 32 år gamle norskpakistaneren ble dømt til 16 års fengsel i Oslo tingrett i juni i fjor. Saken ble anket inn for lagmannsretten som etter en totalvurdering konkluderte med at det ikke er tilstrekkelig bevist at han var implisert i drapet.

Gjerningsmannen, en 41 år gammel portugisisk statsborger, er dømt til ti og et halvt års fengsel, seks måneder kortere en dommen fra tingretten. Retten bemerker at han i betydelig grad hadde samarbeidet med politiet.

Den 32 år gamle norskpakistaneren som bestilte drapet er i begge domstoler dømt til 19 års fengsel, mens en 34 år gammel norskiraner som var kontaktperson mellom de to ble dømt til 13 års fengsel, også dette det samme som i tingretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer