Lagde bråk på galleriet på Stortinget: - Stille!

En klimademonstrant som ropte ut sitt budskap til representantene fra galleriet på Stortinget, sørget for at onsdagens debatt måtte avbrytes i flere minutter.

En klimademonstrant som ropte ut sitt budskap til representantene fra galleriet på Stortinget, sørget for at onsdagens debatt måtte avbrytes i flere minutter. Det var demonstranter fra gruppen Extinction Rebellion som sto bak protestaksjonen. Foto: Stortinget TV / NTB scanpix
En klimademonstrant som ropte ut sitt budskap til representantene fra galleriet på Stortinget, sørget for at onsdagens debatt måtte avbrytes i flere minutter. Det var demonstranter fra gruppen Extinction Rebellion som sto bak protestaksjonen. Foto: Stortinget TV / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det var demonstranter fra gruppen Extinction Rebellion som sto bak protestaksjonen.

– Stille! sa Eva Kristin Hansen (Ap) fra Stortingets presidentskap mens hun gjentatte ganger klubbet for å få ro i salen.

Det ble det ikke, fordi demonstrantene nektet å etterkomme kravet om å forholde seg rolig.

Et opptak på Stortingets nett-TV viser hvordan aktivist Dag Kolstø leser sin appell fra et ark, mens han blir filmet av en annen person på galleriet. En vakt forsøker å dra ham bort fra galleriet, men han stritter imot.

Hansen forsøkte å lede stortingsmøtet videre, men ble kraftig forstyrret av demonstrantens roping. Etter å ha gitt ordet til Ingrid Heggø (Ap), besluttet Hansen til slutt å avbryte møtet.

– Vi tar en pause fram til galleriet er tømt. Det anses vedtatt, sa hun.

Opprørsgruppe

Pål Munch, som er sikkerhetsansvarlig på Stortinget, bekrefter at onsdagens møte ble avbrutt av en person.

– I Stortingets adgangsreglement er det opplyst om at det skal være ro på galleriet. Personen ble først bedt om å være stille. Han etterkom ikke kravet og ble derfor ført bort fra publikumsgalleriet, sier han til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer