Lærernes lønnsoppgjør avgjort etter streiken i fjor – KS får fullt gjennomslag

Lærerne har nå fått avgjørelsen etter fjorårets langvarige streik, som ble stanset av regjeringen. De har ikke fått medhold i sine krav.

Flere hundre lærere var til stede da Utdanningsforbundet hadde markering foran Stortinget i forbindelse med lærerstreiken i fjor høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Flere hundre lærere var til stede da Utdanningsforbundet hadde markering foran Stortinget i forbindelse med lærerstreiken i fjor høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

– Hovedtariffavtalen i KS-tariffområde mellom KS og de øvrige arbeidstakerorganisasjonene i Unio gjøres gjeldende fra 27. september 2022 til 30. april 2024, heter det i avgjørelsen fra Rikslønnsnemnda.

Det betyr at lærerne får den tariffavtalen de streiket mot.

Lærerstreiken pågikk i nesten fire måneder, før regjeringen satte ned foten og sendte den til tvungen lønnsnemnd. Det betyr at lønnen avgjøres av Rikslønnsnemnda.

Lærerne har overfor nemnda krevd at lønnsoppgjøret skulle få virkning fra 1. juni i fjor, men nemnda har bestemt å følge prinsippet om at det gjelder fra streiken ble avsluttet 27. september.

Mer om