Lærer fikk sparken for å ha sendt nakenbilder til elev

En ungdomsskolelærer og lokalpolitiker i Telemark fikk i fjor sparken etter at hun skal ha sendt nakenbilder til en elev. Nå har hun saksøkt kommunen.

Publisert

Kvinnen krever å få jobben tilbake og erstatning for tapt lønn, skriver Varden.

Kvinnen var også valgt til et kommunalt verv med fast møtegodtgjørelse. Hun krever også erstatning for tapt politikergodtgjørelse.

– Saksøker har ved gjentatte anledninger sendt en rekke nakenbilder og -videoer samt meldinger av en seksuell karakter til en tidligere elev ved skolen som på dette tidspunkt var under 18 år, heter det i sluttinnlegget til kommunens prosessfullmektig før rettssaken.

De nekter å gi læreren jobben tilbake etter at hun ble sagt opp i fjor sommer. Saken ble også politianmeldt, men politiet henla saken.

Politiet henla saken

Rettssaken går i Nedre Telemark tingrett i begynnelsen av mai.

Telemarksavisa skrev i mars at eleven som mottok bildene, skal ha laget en video og sendt den til andre elever ved skolen.

Skolen politianmeldte også læreren for forholdet.

– Vi har ikke fått noen forklaring av fornærmede i saken, så vi har henlagt saken, sa politiadvokat Rikke Ødegård i Sørøst politidistrikt til Telemarksavisa.

Hun sa at de heller ikke har sett innholdet i videoen.

Kommunen mener ifølge Varden også at læreren har krenket en nåværende elev under seksualundervisning på skolen.

Sier kommunen aldri har sett bildene

Utdanningsforbundet, som fører saken for læreren, skriver i sitt sluttinnlegg at kommunen «aldri (har) sett bilder, tekstmeldinger eller video som de begrunner avskjeden med. De har valgt arbeidsmiljølovens strengeste reaksjon uten å ha fått dette dokumentert eller undersøkt».

Partene vil ikke kommentere saken overfor Varden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer