Labour-lederen lover å slutte hvis han får øl-bot

Opposisjonslederen Keir Starmer lover å gå av som Labour-leder hvis britisk politi bøtelegger ham for brudd på koronareglene.

Labour-leder Keir Starmer risikerer bot etter øldrikking i april 2021. Foto: PA / AP / NTB
Labour-leder Keir Starmer risikerer bot etter øldrikking i april 2021. Foto: PA / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bilder av Starmer som drakk øl og spiste curry med partikolleger under en valgkamptur i april 2021, har ført til kritikk fra de konservative.

Mandag sa Starmer at han er fast bestemt på at ingen lover ble brutt.

– De ble fulgt til enhver tid. Jeg tok meg bare en matbit da jeg jobbet seint på kvelden, som enhver politiker ville gjort få dager før et valg, sier han.

Labour-leder Keir Starmer møtte pressen i partiets hovedkvarter i London mandag. Der lovet han å gå av dersom politiet bøtelegger ham. Foto: PA via AP / NTB
Labour-leder Keir Starmer møtte pressen i partiets hovedkvarter i London mandag. Der lovet han å gå av dersom politiet bøtelegger ham. Foto: PA via AP / NTB Vis mer

Hvis politiet bøtelegger, sier Starmer at han «selvsagt vil gjøre det rette og gå av».

Ny etterforskning

Labour-lederen er advokat og tidligere leder for påtalemyndigheten i England og Wales. Han har gjentatte ganger fastholdt at han ikke brøt reglene mot innendørs samlinger ettersom han var på jobb.

Det aktuelle måltidet besto av hentemat og ble inntatt i kontorene til en folkevalgt i Durham nordøst i England.

Saken ble etterforsket tidligere i år, og politiet sa da at de ikke mente det dreide seg om et lovbrudd. Men politiet i Durham opplyste i forrige uke at de gjenåpner saken etter at betydelig ny informasjon har dukket opp.

Vil ikke sammenlignes med Johnson

En Labour-topp beskrev i helgen Starmer som en regelrytter. Nå påpeker Starmer selv at han gikk i selvisolasjon seks ganger under koronapandemien.

Den konservative statsministeren Boris Johnson ble for få uker siden bøtelagt for brudd på koronareglene. Han etterforskes i London for flere fester som skal ha brutt med koronareglene. Starmer har krevd at statsministeren må gå av.

– Han og andre i partiet hans vil ha folket til å tro at vi alle er likedan, at vi alle vil oppføre oss slik. Jeg er her for å gjøre det klart at det ikke er tilfelle, sa Starmer på mandagens pressekonferanse.

(©NTB)

FASTBRENTE RESTER: Hvordan skal man egentlig bli kvitt de fastbrente restene i stekepanna? Svaret er noe originalt, men fjerner alt av matrester! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer