Snøvær lager vanskelige kjøreforhold i nord og folk oppfordres til å la bilen stå. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Snøvær lager vanskelige kjøreforhold i nord og folk oppfordres til å la bilen stå. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- La bilen stå

Vegtrafikksentralen advarer om dårlig vær i Nordland og oppfordrer til å la bilen stå. Også i Troms og Finnmark er det vanskelige kjøreforhold.

Publisert

Vegtrafikksentralen nord gikk ut med advarselen på Twitter natt til 2. påskedag.

– Det er svært dårlig vær i Nordland. Flere veier er stengt, og fergesamband er innstilt. Vi anbefaler alle til å la bilen stå til været har roet seg ned, skriver de.

Denne oppfordringen stiller også politiet i regionen seg bak.

Blant annet er Saltfjellet, Sjonfjellet og Beiarfjellet stengt grunnet dårlig vær, mens det over Kråkmofjellet er kolonnekjøring.

Også Meteorologisk institutt advarer. De har sendt ut farevarsel om betydelig snøskredfare for Troms og Finnmark, i tillegg til Ofoten og nord i Salten i Nordland. Varselet varer til mandag kveld, da vinden ventes å minke.

Uværet strekker seg også videre sørover, hvor Vegtrafikksentralen i Midt-Norge melder at både Steinfjellet og Dovrefjell er stengt som følge av været.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.