Kylling i Norge har lavest antibiotikaresistens i Europa

Situasjonen skal være mye verre i land som Spania.

Forekomsten av antibiotikaresistente bakterier i kylling er mange ganger høyere i EU enn i Norge. Norske forbrukere trenger dermed ikke å bekymre seg, mener forskere. De nordiske landene, med Norge og Finland i spissen, har desidert minst resistens med liten eller ingen forekomst, melder Nationen.
Spania ligger i den motsatte enden av skalaen, med 90 prosent forekomst av resistens mot flere typer antibiotika, ifølge en oversikt fra European Food Safety Authority (EFSA). Forsker Anne Margrethe Urdahl ved Veterinærinstituttet sier situasjonen er langt gunstigere i Norge enn i så godt som alle andre land. – Norge og andre land i Norden er i en unik situasjon. Vi har lite resistens. Det blir også brukt mye mindre av medikamenter. Det er svært gunstig, sier Urdahl til avisen. (©NTB)

Flere saker fra Scandinavia Online-sider:

Formel E forklart fra innsiden

ELBIL24.NO

Formel E forklart fra innsiden

elbil24.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder