Kyivs ordfører: Vent med å komme tilbake

Ordfører Vitalij Klitsjko i Kyiv råder fortsatt innbyggere som har flyktet, til å vente med å vende tilbake til den ukrainske hovedstaden.

Ordfører Vitalij Klitsjko i Kyiv ber folk om å vente med å komme tilbake til hovedstaden fordi det fortsatt ikke er trygt. Her viser han Tysklands opposisjonsleder Friedrich Merz (CDU) et kart over hovedstadsområdet. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB
Ordfører Vitalij Klitsjko i Kyiv ber folk om å vente med å komme tilbake til hovedstaden fordi det fortsatt ikke er trygt. Her viser han Tysklands opposisjonsleder Friedrich Merz (CDU) et kart over hovedstadsområdet. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Vi kan ikke 100 prosent garantere for sikkerheten til alle sammen, sier Klitsjko til BBC.

Han sier byen sakte, men sikkert vender tilbake til en mer normal hverdag. Han advarer likevel om at Kyiv fortsatt er et mål for russiske styrker – luftvernsirene utløses fortsatt jevnlig, og det er fremdeles portforbud om natten.

Klitsjko anslår at minst en million innbyggere ikke har kommet tilbake til byen og sier at Kyiv fortsatt er «veldig tom».

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer