Kvinnen som våknet i kiste er nå bekreftet død

En eldre kvinne fra Ecuador som i forrige uke våknet i en kiste på sin egen likvake etter å feilaktig ha blitt erklært død, er nå bekreftet død.

Det er kun noen timer før 76 år gamle Bella Montoya Tapia skal gravlegges. Men så hører familien lyder fra innsiden av kista. Video: AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer
Publisert

I forrige uke våknet 76 år gamle Bella Montoya i en kiste på sin egen likvake og begynte å hamre på kisten for å komme seg ut mens hennes sørgende slektninger sto rundt.

Montoya hadde feilaktig blitt erklært død den 9. juni på sykehuset i byen Babahoyo, og hun hadde ligget i kisten i rundt fem timer før hun begynte å banke på lokket.

Etter å ha blitt tatt opp av kisten, ble Montoya tatt med tilbake til sykehuset. Der lå hun på intensivavdelingen fram til hun døde av slag fredag, ifølge regionale helsemyndigheter.

– Denne gangen døde virkelig moren min, sier hennes sønn Barbera Montoya.

Det er nedsatt en granskingsgruppe som skal undersøke hvordan den feilaktige dødserklæringen kunne skje.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer