Kvinnen som er siktet for drapet i Bærum, har delvis erkjent de faktiske forhold

Forsvareren til kvinnen i 20-årene som er siktet for å ha drept en mann i Bærum natt til torsdag, sier at kvinnen nå får oppfølging fra helsepersonell.

Kriminalteknikere fra politiet på stedet på Gjettum i Bærum der en mann ble funnet død natt til torsdag. Foto: Javad Parsa / NTB
Kriminalteknikere fra politiet på stedet på Gjettum i Bærum der en mann ble funnet død natt til torsdag. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

– Hun har delvis erkjent de faktiske forhold, men jeg vil ikke utdype noe mer rundt hva hun har forklart i avhør enn det, sier advokat Marte Svarstad Brodtkorb til NTB.

Hun er forsvarer for kvinnen i 20-årene som er siktet for drapet på en mann i 30-årene på Gjettum i Bærum. Mannen ble natt til torsdag funnet død utenfor en kommunal omsorgsbolig der det blant annet er døgnplasser for psykisk helse og rus.

Trolig fengslingsmøte fredag

Kvinnen ble pågrepet i nærheten av åstedet kort tid etter. Hun forklarte seg i avhør på politihuset i Oslo torsdag, men har ikke tatt stilling til straffskyld.

Det er ventet at kvinnen i løpet av fredag vil bli fremstilt for varetektsfengsling, men Brodtkorb sier fredag morgen at det foreløpig ikke er avtalt tidspunkt for et fengslingsmøte.

– Det kan være at hun vil godta at det går som kontorforretning, sier hun.

Marte Svarstad Brodkorb forsvarer den drapssiktede kvinnen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Marte Svarstad Brodkorb forsvarer den drapssiktede kvinnen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Ved en kontorforretning tar retten stilling til fengslingsspørsmålet uten fysisk oppmøte fra den siktede og politiet.

– Preget av alvoret

– Hvordan går det med din klient nå?

– Hun er naturlig nok preget av alvoret i saken og får bra oppfølging fra helsepersonell.

Lederen for drapsavsnittet i Oslo politidistrikt, Lisbeth Aasheim Jansen, sa torsdag at psykisk sykdom er én av hypotesene de undersøker i forbindelse med drapet, og at de vil vurdere en judisiell undersøkelse av siktede.

Brodtkorb sier at kvinnen ikke vil motsette seg det.

– Vi legger til grunn at det vil bli gjort, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer