Afghanistan:

Kvinnelig TV-anker skutt og drept

Reaksjonene er sterke etter at en ung afghansk TV-journalist ble skutt og drept da hun var på vei til jobben i Jalalabad øst i Afghanistan torsdag morgen.

Sørgende bærer kisten til det kvinnelige tv-ankere Malalai Maiwand, som ble skutt og drept i Afghanistan. Foto: NTB scanpix / AFP
Sørgende bærer kisten til det kvinnelige tv-ankere Malalai Maiwand, som ble skutt og drept i Afghanistan. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Angrepet krevde også livet til sjåføren hennes.

Malalai Maiwand, som var i tjueårene, jobbet som programleder for den private TV- og radiokanalen Enikass. Hun var også kjent for sin kamp for kvinners og barns rettigheter.

Drapet blir fordømt både i Afghanistan og i utlandet. En talsmann for president Ashraf Ghania kaller det for «sjokkerende og avskyelig».

– Må etterforskes grundig

Både presseorganisasjoner og diplomater i Afghanistan ber om at drapet etterforskes slik at gjerningspersonene blir stilt til ansvar.

– Med drapet på Malalai tror vi at journalistene, spesielt de som er kvinner, ikke vil våge å dra på jobben slik som før, heter det i en uttalelse fra presseorganisasjonen NAI.

FNs kontor i landet påpeker at det er spesielt sjokkerende at hun ble drept på den internasjonale dagen for menneskerettigheter.

Den unge journalisten ble skutt og drept av uidentifiserte gjerningspersoner mens hun satt i bilen sin, kort tid etter å ha reist hjemmefra, opplyser en talsmann for guvernøren i Nangarhar-provinsen.

Ingen har tatt ansvar

Både IS og Taliban er aktive i området, men ingen har foreløpig sagt at de står bak angrepet.

I november ble to andre afghanske journalister drept i to ulike bombeangrep. Elyas Dayee jobbet for Radio Azadi og ble drept av en veibombe i provinsen Helmand sør i landet.

Den andre, Yama Siawash, ble drept i et lignende angrep i Kabul bare en uke tidligere. Han jobbet som nyhetsoppleser i TOLOnews.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer