Afghanistan:

Kvinnelig TV-anker skutt og drept

Reaksjonene er sterke etter at en ung afghansk TV-journalist ble skutt og drept da hun var på vei til jobben i Jalalabad øst i Afghanistan torsdag morgen.

Sørgende bærer kisten til det kvinnelige tv-ankere Malalai Maiwand, som ble skutt og drept i Afghanistan. Foto: NTB scanpix / AFP
Sørgende bærer kisten til det kvinnelige tv-ankere Malalai Maiwand, som ble skutt og drept i Afghanistan. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Angrepet krevde også livet til sjåføren hennes.

Malalai Maiwand, som var i tjueårene, jobbet som programleder for den private TV- og radiokanalen Enikass. Hun var også kjent for sin kamp for kvinners og barns rettigheter.

Drapet blir fordømt både i Afghanistan og i utlandet. En talsmann for president Ashraf Ghania kaller det for «sjokkerende og avskyelig».

– Må etterforskes grundig

Både presseorganisasjoner og diplomater i Afghanistan ber om at drapet etterforskes slik at gjerningspersonene blir stilt til ansvar.

– Med drapet på Malalai tror vi at journalistene, spesielt de som er kvinner, ikke vil våge å dra på jobben slik som før, heter det i en uttalelse fra presseorganisasjonen NAI.

FNs kontor i landet påpeker at det er spesielt sjokkerende at hun ble drept på den internasjonale dagen for menneskerettigheter.

Den unge journalisten ble skutt og drept av uidentifiserte gjerningspersoner mens hun satt i bilen sin, kort tid etter å ha reist hjemmefra, opplyser en talsmann for guvernøren i Nangarhar-provinsen.

Ingen har tatt ansvar

Både IS og Taliban er aktive i området, men ingen har foreløpig sagt at de står bak angrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer