Angrepet krevde også livet til sjåføren hennes.
Malalai Maiwand, som var i tjueårene, jobbet som programleder for den private TV- og radiokanalen Enikass. Hun var også kjent for sin kamp for kvinners og barns rettigheter.
Drapet blir fordømt både i Afghanistan og i utlandet. En talsmann for president Ashraf Ghania kaller det for «sjokkerende og avskyelig».
– Må etterforskes grundig
Både presseorganisasjoner og diplomater i Afghanistan ber om at drapet etterforskes slik at gjerningspersonene blir stilt til ansvar.
– Med drapet på Malalai tror vi at journalistene, spesielt de som er kvinner, ikke vil våge å dra på jobben slik som før, heter det i en uttalelse fra presseorganisasjonen NAI.
FNs kontor i landet påpeker at det er spesielt sjokkerende at hun ble drept på den internasjonale dagen for menneskerettigheter.
Den unge journalisten ble skutt og drept av uidentifiserte gjerningspersoner mens hun satt i bilen sin, kort tid etter å ha reist hjemmefra, opplyser en talsmann for guvernøren i Nangarhar-provinsen.
Ingen har tatt ansvar
Både IS og Taliban er aktive i området, men ingen har foreløpig sagt at de står bak angrepet.

EU: Julenissen får coronafritak
I november ble to andre afghanske journalister drept i to ulike bombeangrep. Elyas Dayee jobbet for Radio Azadi og ble drept av en veibombe i provinsen Helmand sør i landet.
Den andre, Yama Siawash, ble drept i et lignende angrep i Kabul bare en uke tidligere. Han jobbet som nyhetsoppleser i TOLOnews.
(©NTB)
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.