Kvinne tiltalt for overlagt drap i Halden

En 44 år gammel kvinne er tiltalt for overlagt drap på sin tidligere ektemann (52) i Halden i 2015.

Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen er tiltalt etter den gamle straffeloven, siden drapet skjedde før den nye trådte i kraft 1. oktober 2015.

Ifølge tiltalen drepte den nå 44 år gamle kvinnen ektemannen «etter forutgående planlegging og overveielser. Hun sørget for at han uvitende inntok tabletter, formentlig inneholdende virkestoffet klonazepam, slik at han sovnet, og injiserte deretter heroin i ham», står det i tiltalen.

Hun gikk til politiet og tilsto drapet i høsten 2017, men ble sluppet fri samme dag som hun tilsto.

Nødverge

– Hun erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen på grunn av nødverge, sier kvinnens forsvarer, advokat John Arild Aasen, til NTB.

Han legger til at de også vil prosedere på at etterforskningen har tatt unødvendig lang til.

– Men fokus i saken fra vår side vil bli nødverge, understreker forsvareren.

Ifølge politiet, var ektemannen flere ganger ilagt besøksforbud, og kona var også i kontakt med krisesenteret i Østfold-byen, skrev VG i fjor. Først i januar i fjor ble hun pågrepet og siktet for drapet. Hun satt da fengslet i et par måneder før hun ble løslatt.

Åpnet undersøkelsessak

Mannen ble erklært død 23. mai 2015. Politiet åpnet den gangen undersøkelsessak fordi dødsfallet ble betegnet som mistenkelig.

– Politiet kom ikke noe videre i saken, og det fremsto som et naturlig dødsfall, sa politiadvokat Karin Skedsmo Danevad i Øst politidistrikt til NRK i februar i fjor.

Tiltalen er tatt ut etter riksadvokatens ordre. Halden tingrett har satt av fire dager til saken som starter 26. november.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer