Kvinne tiltalt for å ha drept moren og for å forsøke å drepe tilfeldig kvinne

En kvinne er tiltalt for å ha drept moren sin i en leilighet og deretter å ha forsøkt å drepe en tilfeldig kvinne på Oslo S i november i 2019.

En kvinne er tiltalt for drap på sin egen mor i en leilighet på Sofienberg i Oslo i november i 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
En kvinne er tiltalt for drap på sin egen mor i en leilighet på Sofienberg i Oslo i november i 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 37 år gamle kvinnen ble pågrepet i avgangshallen på Oslo S etter at hun 12. november i 2019 hadde angrepet en tilfeldig kvinne i 60-årene med kniv.

To dager senere fant politiet 37-åringens mor drept med kniv i kvinnens leilighet på Sofienberg i Oslo. Obduksjonsrapporten konkluderte med at hun trolig ble drept samme dag som knivangrepet på Oslo S, eller dagen i forveien.

Ifølge TV 2 er kvinnen nå tiltalt for drap på sin egen mor og for drapsforsøket på Oslo S.

– Var psykotisk

Kvinnen har sittet varetektsfengslet siden hun ble pågrepet. Fengslingen ble sist forlenget torsdag i forrige uke, og i kjennelsen NTB har fått tilgang til, står det at de rettspsykiatrisk sakkyndige har konkludert med at kvinnen var psykotisk på gjerningstidspunktet.

Statsadvokat Erik Marthinussen har i tiltalen tatt forbehold om at han vil be om at kvinnen overføres til tvungent psykisk helsevern.

Flere tilfeldige ofre

37-åringen erkjente først drapet, men endret senere forklaring og mente at hun ikke hadde noe med det å gjøre. Hun skal nå i et nytt avhør før rettssaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer