Paris:

Kvinne skutt av politiet: Ropte «dere skal alle dø»

En kvinne som skal ha kommet med trusler, ble skutt og såret av politiet på en metrostasjon i Paris tirsdag.

Politifolk utenfor metrostasjonen i Paris, der en kvinne ble skutt og såret av politiet etter å ha kommet med truende kommentarer tirsdag. Foto: Michel Euler / AP / NTB
Politifolk utenfor metrostasjonen i Paris, der en kvinne ble skutt og såret av politiet etter å ha kommet med truende kommentarer tirsdag. Foto: Michel Euler / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Kvinnen ropte ifølge øyenvitner «Allahu akbar» (Gud er størst) og kom med trusler som «dere skal alle dø», ifølge en politikilde. Politiet skal ha skutt fordi de fryktet for egen sikkerhet.

Kvinnen var ifølge franske medier iført heldekkende plagg, og ble skutt av politiet på metrostasjonen Bibliothéque Francois-Mitterand. Pendlere hadde varslet om at hun kom med «aggressive jihadistiske kommentarer», ifølge regjeringens talsperson Olivier Véran.

Nektet å roe seg

Politiet skal ha trukket kvinnen til side og bedt henne om å roe seg ned og holde hendene i luften for vise at hun ikke utgjorde en fare, men da hun ikke gjorde det, åpnet de ild, ifølge Veran.

Brannvesenet, som sørget for at kvinnen fikk akutthjelp, opplyser at hun ble skutt i magen. Hun er sendt til et sykehus i nærheten.

Politisjefen i Nunez sier at kvinnens identitet ennå ikke er bekreftet, men at hun kan være den samme personen som i 2021 truet politiets antiterrorstyrker. Hun ble lagt inn på en psykiatrisk avdeling etter hendelsen.

Høyt beredskapsnivå

Det er åpnet to etterforskninger i forbindelse med tirsdagens hendelse, én mot kvinnen, og en annen for å etterforske politiets bruk av våpen.

Frankrike har hevet beredskapsnivået i landet til høyeste nivå etter lærerdrapet i den nordlige byen Arras i midten av oktober, som politiet har knyttet til det de kaller en «jihadistisk atmosfære» rundt Israel-Gaza-krigen

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer