Kvinne siktet for å ha forsøkt å drepe egen mor med rottegift

En kvinne i 30-årene fra Grenland som er siktet for drapsforsøk på et nært familiemedlem, er varetektsfengslet i fire nye uker.

Publisert

Kvinnen er ifølge Varden siktet for drapsforsøk på moren ved bruk av rottegift.

Hun har sittet i varetekt siden hun ble pågrepet 15. desember i fjor, og kan holdes i varetekt til 16. juni.

– Hun har ikke samtykket til fengsling som begjært og bedt seg løslatt. Bakgrunnen for dette er at hun mener hun er uskyldig, sier siktedes forsvarer Stian Mork Sletten til avisen.

Sørøst politidistrikt opplyste tidligere i vår at familiemedlemmet i november ble innlagt på sykehus med akutt dårlig helsetilstand. Etter utskrivelse ble hun senere innlagt på nytt med lignende symptomer.

Politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter opplyste i en pressemelding 23. mars i år at etterforskningen i månedene etter pågripelsen hadde «styrket mistankegrunnlaget».

Ifølge politiet var tilstanden til den fornærmede kvinnen potensielt livstruende, og politiet mener det er sannsynlighetsovervekt for at dette skyldes en aktiv handling fra siktedes side.

Den eldre kvinnen er nå i fin form etter at hun ble skrevet ut fra sykehuset siste gang.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer