Kvinne ropte til Bråthen: – Du kan ikke gå til byen med det utstyret!

Kvinnen som ble den første Espen Andersen Bråthen skjøt mot med pil og bue i Kongsberg, konfronterte ham før hun forsto alvoret i situasjonen.

Kvinnen jobber på Vinmonopolet og var på vei til bilen sin på baksiden av bygget da hun møtte på Espen Andersen Bråthen. Foto: Alf Simensen / NTB
Kvinnen jobber på Vinmonopolet og var på vei til bilen sin på baksiden av bygget da hun møtte på Espen Andersen Bråthen. Foto: Alf Simensen / NTB Vis mer
Publisert

Kvinnen, som jobber på Vinmonopolet som ligger sammen med Coop Extra på Nytorget i Kongsberg, forklarte i retten torsdag at hun akkurat hadde stengt butikken og var på vei mot bilen sin da hun fikk øye på Bråthen.

– Jeg ser plutselig en litt stor mann som står midt i krysset mellom Christian IV.des gate og Peckels gate. Da jeg så litt ekstra på ham, så jeg at han hadde et hylster som var ganske langt og at det stakk opp noen svarte piler. Jeg så at han virket stresset og jaget, og jeg ble litt satt ut, forklarer kvinnen.

– Så sier jeg til ham at du kan ikke gå til byen med det utstyret. Jeg tenker jo først at det er en lek, sier hun.

«Oi, han skyter vel ikke etter meg?»

Rett etter hører kvinnen at det smeller rett ved henne i det en pil treffer veggen.

– Det er et metallsmell og jeg tenker: «Oi, han skyter vel ikke etter meg?»

Hun snur seg mot Bråthen.

– Da ser jeg inn i et steinansikt, og han sikter rett på meg. Jeg tenker at jeg skal komme meg til bilen så fort som mulig, sier hun.

– Da jeg så ansiktet hans, var jeg sikker på at han skulle treffe meg og at jeg skulle ligge på bakken, sier kvinnen.

Bråthen avfyrer et nytt skudd mot kvinnen, men bommer igjen. Hun kommer seg i sikkerhet i sin egen bil rett etterpå, mens Bråthen fortsetter inn mot Coop der han fortsetter å skyte mot dem han ser.

Tiltalt for drapsforsøk på kvinnen

Kvinnen er en av de i alt elleve personene Bråthen er tiltalt for å ha forsøkt å drepe i Kongsberg 13. oktober i fjor.

– Da jeg kom inn i bilen tenkte jeg: «Er han sinna på meg fordi jeg sa at han ikke måtte dra til byen med det utstyret?». Jeg visste jo ikke om det bare var meg han gikk etter, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer