BRITISK POLITI:

Kvinne pågrepet i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen

Politiet i London pågrep tirsdag en kvinne i 60-årene og har siktet henne for bistand i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen i 2008.

For snart 14 år ble økonomistudenten Martine Vik Magnussen voldtatt og drept i en kjeller i London. Nå er en kvinne pågrepet i forbindelse med drapet. Foto: Metropolitan Police
For snart 14 år ble økonomistudenten Martine Vik Magnussen voldtatt og drept i en kjeller i London. Nå er en kvinne pågrepet i forbindelse med drapet. Foto: Metropolitan Police Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pågripelsen skjedde i bydelen Westminster i London tirsdag morgen. Hun er siktet for å ha bistått en ettersøkt forbryter, skriver politiet i en pressemelding.

Kvinnen sitter tirsdag i politiets varetekt i London.

Milliardærsønnen Farouk Abdulhak er siktet og internasjonalt etterlyst for drapet på den 23-årige studenten Martine Vik Magnussen i London natt til 14. mars 2008. Abdulhak forlot Storbritannia dagen etter at Magnussen ble drept. Han reiste til Egypt og siden til Jemen som ikke har noen utleveringsavtale med Storbritannia.

Martine Vik Magnussen ble funnet død 16. mars 2008 i kjelleren til leilighetskomplekset hvor medstudenten Farouk Abdulhak bodde. Foto: Privat/ Metropolitan Police/NTB
Martine Vik Magnussen ble funnet død 16. mars 2008 i kjelleren til leilighetskomplekset hvor medstudenten Farouk Abdulhak bodde. Foto: Privat/ Metropolitan Police/NTB Vis mer

Framskritt

Metropolitan Police i London omtaler pågripelsen av kvinnen som et betydelig framskritt i etterforskningen.

– Farouk Abdulhak bør være klar over at denne saken ikke vil forsvinne. Jeg og mitt team vil fortsette arbeidet, og bruke alle muligheter, for å forfølge ham og bringe ham tilbake til Storbritannia. Hans status som ettersøkt vil bestå, og vi vil ikke hvile vår innsats i å søke rettferdighet for Martines familie, uttaler etterforskningsleder Jim Eastwood ved Metropolitan Police.

– Selv om dette er et positivt steg framover, gjenstår det fremdeles mye arbeid, sier Eastwood.

Han opplyser at Martine Vik Magnussen familie er informert om utviklingen i saken.

– Helt ukjent

Odd Petter Magnussen, faren til Martine, forteller til Nettavisen at personen er helt ukjent for ham og familien.

– Jeg har aldri hørt om henne før. Dette er uansett veldig interessant. Vi får håpe at dette skaper ny framgang i saken. Vi har jobbet veldig intenst i alle disse årene for å skape alternative veier for å bringe denne saken framover.

- Polititeknisk vet vi at sånne tråder som dette kan nøste opp i ting og føre til ytterligere press mot den hovedmistenkte og hans familie. Det bør være noen som sitter og er ekstra nervøse nå.

Han skal til London neste uke i forbindelse med årsmarkeringen for drapet.

– Da får jeg kanskje vite mer fra politiet om avhøret av kvinnen som pågår nå, og gjennomsøkningen av hennes leilighet. Dette er en veldig interessant utvikling, sier han.

Psykisk belastning

– Jeg regner med at hun skal i et avhør enten i dag eller en av de nærmeste dagene. Det bidrar jo til en stor psykisk belastning for Farouk Abdulhak, sier advokat Patrick Lundevall-Unger, som leder stiftelsen Justice for Martine, til NTB.

Advokaten ble informert om pågripelsen tirsdag morgen, men har så langt ikke fått så mye mer informasjon.

14. mars er det 14 år siden studenten fra Asker ble voldtatt og drept i London. Hun hadde vært ute med venner og feiret gjennomført eksamen da hun ved 2-tiden om natten forlot et utested sammen med Farouk Abdulhak. Han var hennes medstudent ved Regent's College og bodde i leilighetskomplekset der Magnussen ble funnet drept og forsøkt gjemt under grus og stein to dager senere.

– Det er en veldig stor utvikling. Dette betyr at Scotland Yard jobber intenst for å få fram nye tråder, sier advokaten.

(NTB/SOL)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer