Kvinne pågrepet etter funn av barnelevninger i kofferter

Sørkoreansk politi har pågrepet en kvinne som anklages for å ha drept to barn hvis levninger ble funnet i kofferter som ble kjøpt på auksjon i New Zealand.

Politi jobber på stedet etter at det ble funnet levninger etter to barn i kofferter som ble kjøpt på auksjon utenfor Auckland. Torsdag ble en kvinne pågrepet i Sør-Korea, mistenkt for å ha drept de to barna. Foto: Dean Purcell / New Zealand Herald via AP / NTB.
Politi jobber på stedet etter at det ble funnet levninger etter to barn i kofferter som ble kjøpt på auksjon utenfor Auckland. Torsdag ble en kvinne pågrepet i Sør-Korea, mistenkt for å ha drept de to barna. Foto: Dean Purcell / New Zealand Herald via AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 42 år gamle kvinnen antas å være de to barnas mor. Hun ble pågrepet i Sør-Korea på forespørsel fra New Zealand, opplyser politi i de to landene. Myndighetene i New Zealand jobber for å få henne utlevert.

– Politiet pågrep den mistenkte i en leilighet i Ulsan torsdag etter å ha fått tips om hvor hun befant seg og ved hjelp av overvåkingsvideo, heter det i en uttalelse fra KNPA, en gren av Sør-Koreas nasjonale politi.

– Den mistenkte anklages av New Zealand for å ha drept to av barna sine, da sju og ti år gamle, rundt 2018 i Auckland-området, heter det videre.

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap melder at kvinnen er født i Sør-Korea og statsborger i New Zealand.

Funnet av levningene skjedde etter at en intetanende familie kjøpte et stort parti med ting, blant dem koffertene, på en hittegodsauksjon i august i nærheten av Auckland, New Zealands største by.

Førstebetjent Tofilau Fa'amanuia Vaaelua i Auckland sier at etterforskningen er veldig utfordrende.

– Det at vi har noen i varetekt i utlandet på så kort tid, skyldes helt og holdent hjelpen fra de koreanske myndighetene og koordineringen fra Interpol-ansatte her i New Zealand, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer