Overfall i Vestfold

Kvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips og dashbordvideoer

En kvinne i 30-årene ble overfalt da hun gikk tur med barnevogn på Sem i Vestfold søndag kveld. Politiet har ikke pågrepet noen og har opprettet tipstelefon.

Publisert
Sist oppdatert

Politiet jakter en mann i alderen 20 til 40 år som truet kvinnen med skrujern. Mandag bruker de blant annet hunder i søket etter gjerningsmannen.

– Vi holder på med rundspørring, avhør av dem som sitter med informasjon, følger opp digitale spor og gjør åstedsundersøkelser, sier politiadvokat Lise Dalhaug til NTB.

Overfallet skjedde ifølge politiet mellom klokken 21.30 og 21.45 søndag kveld. Klokka 14.30 mandag ettermiddag har politiet fortsatt ikke pågrepet noen.

– Håpet er at flere ser vår beskrivelse nå på morgenkvisten, og at det resulterer i flere tips. Sem er jo ikke så stort, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB mandag morgen.

Tipstelefon

Politiet har også opprettet en egen tipstelefon, skriver Tønsbergs Blad. Dalhaug sier det har kommet inn flere tips som følges opp, men har ikke oversikt over hvor mange.

Hun sier politiet særlig ønsker seg tips fra bilister med dashbordkamera, som kan ha kjørt mot en Circle K i området på Semsbyveien eller i Gamle Kongsvei eller Olav Digres i tidsrommet mellom 21.15 og 22.00 søndag kveld.

Politiet sier det er overvåkingsvideoer som kan vise den mistenkte mannen. De vet også om flere andre kameraer i området som de ikke har rukket å se på.

Politiet er spesielt interessert i alle observasjoner rundt Langerød-området og gamle E18 utenfor Sem, og observasjoner i og rundt tettstedet Semsbyen.

Alvorlig

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokka 22, men ventet flere timer før de gikk offentlig ut med opplysninger om den.

– Det er fordi vi må undersøke nøyaktig hva som har skjedd. En så alvorlig melding kan skape frykt blant lokale beboere, og da er det viktig å være sikker på hva det er som har skjedd, sa Johnsrud etter midnatt.

Han kan etter politiets undersøkelser bekrefte at et overfall har funnet sted. Det mener politiet har et seksuelt preg.

– Hun har skreket og ropt, og naboer har hørt det. Det kan ha bidratt til at overfallet opphørte, sier Johnsrud.

Refleksvest

Politiet sier de leter etter en mann med mulig opprinnelse fra Afghanistan eller Midtøsten, rundt 20–40 år, kort mørkt hår, mørke klær og han bar en refleksvest. Mannen truet kvinnen med skrujern.

– Vi mistenker at overfallsmannen kan være en lokal beboer. Vi er derfor ute med patruljer og leter, sier Johnsrud.

I pressemeldingen utsendt mandag formiddag skriver politiet at kvinnen sier gjerningsmannen hadde på seg refleksvest.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer