Kvinne innrømmer å ha knivstukket mann på Bømlo

Publisert

Kvinnen i 60-årene på Bømlo som er siktet for drapsforsøk, erkjenner ikke straffskyld, men innrømmer å ha knivstukket en mann i 70-årene.

Ifølge kvinnens forsvarer, Erik Lea, bestrider hun ikke at det er hun som har påført mannen skadene.

Kvinnen erkjenner ikke straffskyld opp mot siktelsen for drapsforsøk, men hun erkjenner å ha knivstukket ham, sier Lea til Bergens Tidende.

Lørdag kveld ble kvinnen i 60-årene pågrepet.

Lea beskriver forholdet mellom den siktede kvinnen og den knivstukne mannen som et av-og-på-forhold med mye kjærlighet og krangling. Lea vil ikke si mer om foranledningen for volden.

Avhører fornærmede

Kvinnen ble pågrepet og avhørt kort lørdag kveld. Mannen i 70-årene ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus med stikkskader.

– Fornærmede ligger fortsatt på sykehus. Politiet har ingen ytterligere opplysninger om hans tilstand, men vi planlegger et avhør av ham i løpet av dagen, sa politiadvokat Fredrik Martin Soma tidlig søndag ettermiddag til NTB.

Politiet legger til grunn at det har vært en positiv utvikling i mannens helsetilstand ettersom han kan la seg avhøre.

Pågrepet i sitt eget hjem

Politiadvokaten vil ikke si noe om hva kvinnen forklarte i sin korte forklaring lørdag. Avhøret søndag skal gå mer i dybden.

Kvinnen ble pågrepet i sitt hjem, som også er åstedet for knivstikkingen. Politiet sier det ikke ser ut til at flere var til stede, men mannen kom seg ut og til en nabo som fikk varslet politi og helsevesen.

– Vi har tatt beslag i en kniv på åstedet som vi mistenker at kan ha med saken å gjøre, sier Soma.

For tidlig å si noe om motiv

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hva slags relasjon det var mellom de to eller hva som kan ha vært foranledningen for hendelsen.

– Det er fortsatt for tidlig å si noe konkret om foranledning og motiv, nettopp fordi det gjenstår sentrale avhør, sier Soma.

Åstedet er fortsatt sperret av og der gjennomførte politiet søndag kriminaltekniske undersøkelser. Det jobbes også med å gjøre flere vitneavhør.

(©NTB)

Mer om