Tre personer ble hentet opp fra 25 meter dyp lørdag kveld, etter at bilen de satt i kjørte gjennom autovernet på fergekaia i Svolvær og ut i sjøen. Foto: Trine Sivertsen/Våganavisa / NTB scanpix
Tre personer ble hentet opp fra 25 meter dyp lørdag kveld, etter at bilen de satt i kjørte gjennom autovernet på fergekaia i Svolvær og ut i sjøen. Foto: Trine Sivertsen/Våganavisa / NTB scanpix Vis mer

Kvinne i slutten av tenårene døde etter at bil kjørte i vannet i Svolvær

En kvinne i slutten av tenårene mistet livet etter at en bil havnet i vannet ved fergekaia i Svolvær lørdag, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Publisert

Kvinnen ble erklært død søndag kveld. Hun døde som følge av skadene etter hendelsen.

– Tilstanden til de to andre som var involvert i ulykken, er uendret. Tilstanden er kritisk for den ene, og for den andre er tilstanden alvorlig, men stabil, sier pressevakt Per-Christian Johansen ved sykehuset til NTB.

Alle tre ble hentet ut av bilen etter at den hadde havnet i sjøen. De tre var én kvinne i slutten av tenårene, en kvinne i slutten av 30-årene og en mann i midten av 30-årene.

Politiet fikk melding klokken 20.00 lørdag kveld om bilen som hadde havnet i vannet. Redningsskøyta og mannskaper fra brannvesenet kom til stedet omtrent klokken 20.15 og fikk dykkere i vannet.

Det ble lenge gitt livreddende førstehjelp på stedet, før de tre involverte ble fløyet til sykehus i et Sea King redningshelikopter og luftambulanse. De tre ankom UNN ved 22.30-tiden lørdag kveld. Alle tre var bosatt i Vågan kommune i Svolvær.

Bilen de tre satt i kjørte gjennom autovernet på fergekaia og videre ut i vannet, der den ble liggende på 25 meters dyp til den søndag ble heist opp.

Politiet har varslet kommunens kriseteam og iverksatt etterforskning av saken.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.