Kvinne i Gloppen utsatt for giftig stoff

En kvinne i Gloppen i Nordfjord er utsatt for det giftige stoffet ricin, opplyser politiet. Hun er tatt hånd om av helsepersonell og sendt til sykehus.

Publisert
Sist oppdatert

Politiet fikk melding om saken lørdag klokken 8.35.

– Ricin er et stoff som ved rett tilvirkningsmåte er meget potent og giftig, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Kvinnens skadegrad er ukjent. Hun er på sykehus og skal ha vært ved bevissthet, opplyser operasjonsleder Tore André Brakstad til VG.

Vedkommendes leilighet er sperret av og vil bli videre håndtert med bistand av politiets nasjonale beredskapsressurser, opplyser politiet.

– I rette formen er dette stoffet så potent og giftig at det må håndteres av folk med spesialkompetanse. Selv om vi ikke har fått 100 prosent bekreftet at det er i sin farligste form, så tar vi de forholdsreglene og har dermed fått bistand fra de nasjonale beredskapsressursene, sier Brakstad til NRK.

Tomten rundt boligen er også sperret av. En beboer i en tilstøtende boenhet ble evakuert, men vedkommende hadde ikke behov for legehjelp, skriver Bergens Tidende.

Ifølge politiet er det ikke fare for den øvrige befolkningen.

Det vil bli opprettet sak som etterforskes videre av Sunnfjord politistasjonsdistrikt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer