Kvinne i 30-årene død etter ulykke på E16

En familie på tre var involvert i en trafikkulykke på E16 ved Sundvollen fredag ettermiddag. En kvinne i 30-årene mistet livet, opplyser politiet.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Det var en familie på tre fra Akershus som satt i ulykkesbilen. Føreren, en mann i 60-årene, ble ikke fysisk skadd. Hans kone ble fraktet til Ullevål sykehus med alvorlige skader. Deres datter i 30-årene døde etter ulykken, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

Pårørende er varslet, og politiet gjør fortsatt undersøkelser på ulykkesstedet.

Bilen de tre satt i, kjørte ut av veibanen ved Garntangen i Hole kommune, like ved Sundvollen. Bilen kjørte ut og stanset i en grøft, skriver Ringerikes Blad. Alle nødetater i tillegg til et ambulansehelikopter kom raskt fram til ulykkesstedet.

Lange køer

Veien ble sperret i begge retninger, og det dannet seg raskt lange køer. I 19-tiden meldte Veitrafikksentralen at det var åpnet igjen for trafikk forbi ulykkesstedet. Veien vil imidlertid være periodevis stengt i begge retninger utover kvelden.

– Våre krimteknikere skal gjøre undersøkelser, og i tillegg vil ulykkesgruppa fra Statens vegvesen bistå oss. Det vil føre til at veien stenges. Men vi lar trafikken gå forbi så lenge vi kan, slik at vi får løst opp i de lange køene, sier innsatsleder Arne Koppergård til Ringerikes Blad.

Politiet opplyste tidligere fredag ettermiddag at tilstanden ble betegnet som kritisk for én av de tre skadde. Det ble gitt hjerte- og lungeredning.

Ukjent årsak

Årsaken til utforkjøringen er foreløpig ikke kjent.

– Vi har snakket med noen vitner, men vi har ikke avklart årsaken til utforkjøringen. Vi slår fast at det er en alvorlig ulykke, sier Koppergård.

Politiet fikk melding om ulykken litt før klokken 16.30.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer