Kvinne i 20-årene fikk bot og betinget fengsel for aksjoner

En kvinne i 20-årene har vært med på en rekke aksjoner i regi av Extinction Rebellion de siste årene. Nå er hun dømt til 19 dagers betinget fengsel.

Kvinnen var blant aksjonistene på Sjursøya i Oslo 4. april i år. Illustrasjonsfoto. Foto: Torstein Bøe / NTB
Kvinnen var blant aksjonistene på Sjursøya i Oslo 4. april i år. Illustrasjonsfoto. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

I tillegg til den betingede dommen må hun betale 20.000 i bot. Hun ble dømt for ordensforstyrrelse og for å ha nektet å etterkomme politiets pålegg.

Oslo tingretts dom mot kvinnen omfatter en rekke aksjoner. Blant annet har hun deltatt i blokkering av veibanen ved statsministerboligen i Oslo, i en aksjon i resepsjonsområdet i Klima- og miljødepartementet og under den mye omtalte blokkeringen av havneområdet på Sjursøya i Oslo i april i år.

I tillegg sto kvinnen tiltalt for å ha ropt ut høyt i salen under partilederdebatten under Arendalsuka tidligere i år, men på dette punktet ble hun frifunnet av retten. Dette punktet var også det eneste hun ikke erkjente straffskyld for.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer