Kvinne fikk kreftbeskjed fra St. Olavs hospital to måneder etter røntgen

Først da kvinnen selv etterlyste resultatene selv etter røntgenbildene i januar, fikk hun høre at hun hadde beinkreft, forteller fastlegen.

St. Olavs hospital I Trondheim med Tyholttårnet bak.Foto: Gorm Kallestad / NTB
St. Olavs hospital I Trondheim med Tyholttårnet bak.Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnens fastlege varslet Statsforvalteren om hendelsen i januar, skriver Adresseavisen.

Saken er også meldt til Statens helsetilsyn av sykehuset selv.

– Det har vært en forsinkelse i utrednings- og behandlingsprosessen, fra november og til pasienten ringer og etterspør resultatene i januar, sier fastlege Marthe Sand Skjelbred ved Ranheim legesenter i Trondheim til avisen.

«Klart avvik som må meldes fylkeslegen. Åpenbar fare for liv og helse», står det i varselet.

Statsforvalteren i Trøndelag har tidligere nevnt hendelsen som en av flere pasienthendelser ved sykehuset hvor journalsystemet kan ha spilt inn.

De har nå sendt saken videre til sykehuset med beskjed om at sykehuset selv må følge opp saken gjennom egne undersøkelser.

Bildene ble bestilt av sykehuset i forbindelse med en tidligere undersøkelse, men fastlegen skal ikke ha fått tilsendt resultatet.

Adresseavisen har bedt sykehuset svare på hva som har skjedd i denne saken – og hvordan forsinkelsen kan ha påvirket pasientens prognose.

I en epost til avisa svarer direktør for virksomhetsstyring, Merete Blokkum:

– Da St. Olavs hospital ble kjent med forsinkelsen i pasientforløpet, varslet man Statens helsetilsyn. Samtidig startet sykehuset en strukturert gjennomgang av hendelsen for å avdekke årsaksforholdene og vurdere behov for å iverksette korrigerende tiltak.

Utover dette ønsker ikke sykehuset å kommentere saken. Hun forklarer videre at gjennomgangen foreløpig ikke er konkludert.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer